Etårig, meget store blade, intensiv aroma. Vidunderlig krydderurt med kraftig smag. Perfekt til det italienske køkken. Basilikum sætter prikken over i’et i salater, saucer, supper, kød- og grøntsagsretter. Anvendes frisk eller tørret. Kan dyrkes såvel indendørs i vindueskarmen eller udendørs i f.eks. krukke eller altankasse. Meget kuldefølsom. Placeres solrigt og varmt i let, næringsrig muld med jævn vandtilførsel.
Flerårig krydderurt. Anvendes i salater og som alm. karse. Brøndkarse er en sumpplante, som nemt kan dyrkes i en vandtæt beholder (f.eks. en altankasse) Dens bitre, skarpe smag passer glimrende som krydret indslag i salatskålen. Blade og fine skud høstes, dog helst inden blomstring. Sås i næringsrig, konstant fugtig muld. Holdes konstant fugtig efter spiring. Skygge til halvskygge. Kræver næringsrig, kalkholdig jord.
Snehvide knolde med fremragende smag. Får tykke, tunge, snehvide knolde. Anvendes rå i salater, kogt eller dampet. Hvis frøene sås for tidligt danner planten ikke en knold, men sætter frø. Forkultiveres i potter for derved at fremme plantens tilvækst. Kræver en solrig og varm placering i dyb, kalkholdig, sandet lerjord. Holdes rigeligt fugtig. Gødningskrævende. Når planten er i vækst, hyppes jorden omkring den.
Flerårig, intensiv, anisagtig aroma. Dekorativ plante både i krydderurte- og blomsterbedet. Bladene kan anvendes i salat og desserter. Blomsterne kan anvendes som tørret krydderi eller i duftposer. Solrig placering. Trives i humusrig jord.